GARAŽNA VRATA

Rolo i segmentna aluminijumska vrata

GARAŽNA VRATA

Segmentna garažna vrata

Segmentna garažna vrata su najoptimalnije rešenje jer ne zauzimaju mesta ispred garaže i unutar garaže. Ispuna segmentnih garažnih vrata sastoji se od nekoliko horizontalnih palela (segmenata), međusobno povezani šarkama.

Krećući se po vođicama (sve vođice su pocinkovane), ispuna vrata prelazi iz vertikalnog (zatvoreno) položaja u horizontalnli (otvoreno) i pakuje se pod plafon. Segmenti vrata se ravno slažu ispod plafona, vertikalno preko otvora ili prateći krov i s time stvaraju više mesta ispred i unutar garaže. Segmentna vrata se mogu postaviti na bilo koju vrstu otvora, pravougaoni, sa kosim ivicama, polukružni ili sa lukom. Sva segmentna garažna vrata koje nudimo imaju pouzdanu termoizolaciju, a poznata su po lakoći korišćenja, odličnom izgledu i pristupačnim cenama.

Kod ovog tipa vrata postoji mogućnost lake zamene panela, od specijalnog čelika koji obezbeđuju dug vek vrata, kao i nesmetano dugogodišnje korišćenje (25-30 000 otvaranja).

Postoji mogućnost i ugradnje malih pešačkih ‘’vrata u vratima’’, prozora, ventilacionoh rešetki itd. Daljinski upravljači su višekanalni tako da ostavljaju mogućnost naknadne automatizacije drugih kapija i vrata, što znači da nisu potrebni dodatni daljinski upravljači.

Na mehanizmu za kačenje opruga postoji specijalna kočnica za blokadu vrata u slučaju pucanja opruga. U slučaju nestanka struje vrata se lako i efikasno otvaraju ručno, deblokadom motora uz povlačenje ručke na motoru. Mi nudimo više vrsta motora koji se biraju u zavisnosti od veličine panela i potreba korisnika (broja otvaranja, dimenzija vrata, broja korisnika i sl).

Optimalna termo-izolacija se postiže pomoću sendvič panela, debljine 40mm, bočnih zaptivki i dvostruke zaptivke na dnu vrata. Mi nudimo preko 40 tipova panela različitih standardnih boja i modela.

Rolo garažna vrata

Rolo garažna vrata se koriste za zatvaranje velikih otvora i gde segmentna vrata nisu odgovarajuća. Najčešću upotrebu predstavljaju garažna vrata i vrata za zatvaranje komercijalnih prostora. Glavna prednost rolo vrata u odnosu na segmentna je to da su ograničenja za montažu manja. Zbog činjenice da se cela vrata motaju u tubu i podižu na vrh, potrebna je veća greda, ali manje prostora sa strane i u dubini garaže, što je neophodno za ugradnju.

Aluminijumska termoizolovana vrata izrađena su od lamela širine 77 mm. Debljina profilisanog aluminijuma je 1 mm, a debljina lamele 23 mm. Sendvič ispuna poliuretanom obezbeđuje dobru termoizolaciju (koeficient prolaza toplote k = 2,36 W/m2K).

Roletna se vodi takozvanim Al vodilicama koje imaju ugrađene gume za dihtovanje. S donje strane zadnja lamela ima ugrađenu diht gumu celom širinom vrata, koja prijanja za vakuum površinu i sprečava prodor prašine i vazduha. Standardne boje rolo garažnih vrata su bela i siva, a mogu se farbati u boju po želji. Maksimalna visina vrata može biti 4.650 mm. Maksimalna širina rolo vrata sa lamelama 77mm je 5.300mm. Maksimalna površina koju vrata mogu zauzeti je 20 kvadratnih metara.

Pokretanje vrata se vrši putem cevastih (tubnih) motora, koji se mogu kontrolisati pomoć daljinskog upravljača, a u slučaju nestanka struje ručno, pomoću kurble. Pored daljinske komande postoji mogućnost ugradnje i taster prekidača. Rolo vrata mogu biti opremljena: fotoćelijama, ''sigurnosnom ivicom'', senzorima, crvenim semaforom, providnim lamelama ili ventilacionim rešetkama.
Saradjujemo sa najboljim svetskim kompanijama. 
Image
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1

Sertifikat Privredne komore Srbije

SZR Linija Valjevo

                         

 

Firma linija karakteriše se širokim spektrom proizvoda i usluga.

Za Vas izvodimo radove na eksterijeru i enterijeru.

 

30 godina firme

Kontakt

 Obilazni put bb, 

 1400 Valjevo, Srbija

 +381 14 35 35 243

 Office@linija.rs

 

Search